Uplynulý víkend vycestoval náš tím na ďalšie kolo druhej maďarskej korfbalovej ligy. V lige pôsobí veľké množstvo mládežníckych hráčov a náš tím nie je výnimkou.

V prvom zápase s doterajším lídrom tabuľky SZAC 1908 Budapešť Kvark sme mali výborný začiatok. V prvej štvrtine sme si vypracovali náskok 4:1, v druhej časti sme dokonca súperovi nedovolili skórovať vôbec a pridali sme ďalšie dva body. Tretia štvrtina už bola vyrovnanejšia, keď domáci poslali do hry niekoľko skúsenejších hráčok, ktoré sa najmä v poslednej časti začali výrazne doťahovať. Strata koncentrácie a upustenie od stanoveného systému nás skoro stáli víťazstvo, ale našťastie naši hráči dokázali zápas dotiahnuť do víťazného konca 9:8.

V druhom zápase proti Óbuda Korfbal Klub sme boli miernym favoritom, aj keď bol súper v tabuľke tesne pred nami. Priebeh bol ako cez kopirák, prvá štvrtina 4:1, druhá 2:0 pre Nitru. Príležitosť od začiatku dostali ďalší hráči, ktorí sa v prvom zápase nedostali na palubovku a uviedli sa vynikajúco, keď sa im podarilo na začiatku skórovať. Opäť však prišla druhá časť zápasu a naše skóre sa pribrzdilo. Súper sa dokázal najviac priblížiť na 2 body, avšak dvomi nasledujúcimi košmi sme potvrdili víťazstvo 11:6.

Záverečný turnaj základnej časti nás čaká v polovici marca a prípadné playoff sa odohrá v apríli.

KK SPU Nitra – SZAC 1908 Budapešť Kvark 9:8 (4:1, 2:0, 2:3, 1:4)

Nitra: Tamara Milkovičová a Timea Darnadiová 3, Simon Babčan 2, Lucia Varačková 1

KK SPU Nitra – Óbuda korfbal klub 10:6 (4:1, 2:0, 2:3, 2:2)

Nitra: Zuzana Gajdošová a Simon Babčan po 2, Tamara Milkovičová, Timea Darnadiová, Lea Kukurová, Róbert Sonnenschein, Viktor Kopálek a Patrik Jančovič po 1

Od sony21