1.Slovenská národná korfbalová liga pokračovala ďalším kolom v Prievidzi. Náš tím nastúpil do dvoch zápasov, v ktorých sa pokúsil prekonať prievidzské prekážky.

V prvom zápase proti SKK Dolphins Prievidza Tatran sme mali za súperov mladých prievidzských hráčov. Prvý polčas bol veľmi vyrovnaný, lepší úvod mali Prievidžania, ale potom sme sa dotiahli, súpera sme si držali na rozdiel 1-2 bodov, avšak nevedeli sme sa vzdialiť na väčší bodový rozdiel. Zlom nastal v tretej časti hry, keď sa dvomi strelami z diaľky presadil Róbert Sonnenschein a mierny náskok sme si udržiavali až do konca zápasu. Výsledok 14:9 odzrkadloval priebeh zápasu.

Druhý zápas sa očakával tuhý boj. Proti nám nastúpili väčšinou reprezentanti Slovenska. V poslednom ligovom kole sme dokázali prvý polčas zvládnuť a súper nás prehral až neskôr. V nedeľu sa domácim darilo od začiatku a už v prvej štvrtine si vytvorili pohodlný štvorbodový náskok. Do konca zápasu skóre narastalo, až sa zastavilo na výsledku 23:6.

Záverečné kolo 1. SNKL sa odohrá na konci mája opäť v Prievidzi. Dovtedy nás čakajú viaceré reprezentačné povinnosti a mládežnícke súťaže.

Výsledky:

KK SPU Nitra – SKK Dolphins Prievidza Tatran 14:9 (3:2, 4:4, 5:1, 2:2)

NR: Timea Darnadiová 4, Lea Kukurová 3, Róbert Sonnenschein a Peter Levčík po 2, Simon Babčan, Igor Gatci a Tamara Milkovičová po 1

KK SPU Nitra – SKK Dolphins Prievidza Baník 6:23 (2:6, 1:5, 0:4, 3:8)

NR: Janka Fábiková 3, Tomáš Sonnenschein, Patrik Jančovič a Tamara Milkovičová po 1

Od sony21