Pred záverečným kolom mali naše tímy našliapnuté k zisku 4-5 zlatých medailí. Drámu sľubovali najmä kategórie do 9 a do 17 rokov. Vo zvyšných by sme si to mohli pokaziť iba veľmi zbabranými zápasmi.

Do 9 rokov sa o majstrovi rozhodovalo v záverečnom zápase. V tejto kategórii súperia tímy z tréningových skupín nitrianskeho KK SPU Nitra. V zápasoch sa objavilo veľa benjamínkov z 1. a 2. ročníka ZŠ. O titul bojovali ZŠ Benkova, ktorej sa nešťastne počas týždňa zranil najlepší strelec ligy Marcus Chudý. Na svojho súpera zo ZŠ Golianovo nestačili veľmi tesne 1:2. Najlepšími strelcami sa stali spomínaný Marcus Chudý so 46 košmi a Nela Penzešová s 25 košmi.

Výsledky, tabuľky a strelci 3. kola TU

Celková tabuľka a strelci U9 TU

O titule v kategórii do 11 rokov bolo viac menej rozhodnuté už skôr. Svoju pozíciu aj v poslednom kole obhájil tím KK SPU Nitra, pred Nedožermi – Brezanmi a tímom KK SPU Nitra – Veľký Lapáš. V tabuľke strelcov dominovali Nikolas Milkovič (29 košov) a Alexandra Kopálková (28 košov).

Výsledky, tabuľky a strelci 3. kola TU

Celková tabuľka a strelci U11 TU

V kategórii do 13 rokov sa na poslednom turnaji rozhodovalo o držiteľovi striebornej medaily. Prvé miesto s istotou obhájil KK SPU Nitra B, a na druhé miesto sa prekvapujúco prebojoval náš A tím, ktorý na bronzové priečky posunul SKK Dolphins Prievidza. Najviac košov sa podarilo v tejto kategórii streliť Matúšovi Jančovičovi (30) a strelecky veľmi disponovanej Alexandre Kopálkovej (26).

Výsledky, tabuľky a strelci 3. kola TU

Celková tabuľka a strelci U13 TU

V skupine 15 ročných odvrátil nápor prievidzských tímov KK SPU Nitra A a vybojoval zlaté medaily. Na pomyselnom stupni víťazov ich doplnili tímy SKK Dolphins Prievidza A a B. Náš B tím nastúpil do ligy v priebehu sezóny a skončil na celkovom piatom mieste. Najlepšími strelcami sezóny boli Ema Špániková (18 košov), Filip Szakácz a Lea Borzová (obaja 16 košov).

Výsledky, tabuľky a strelci 3. kola TU

Celková tabuľka a strelci U15 TU

Najväčšia dráma sa schyľovala medzi najstaršími. V kategórii do 17 rokov bojovali počas sezóny plece pri pleci tímy KK SPU Nitra a SKK Dolphins Prievidza. Prievidzský klub postavil do posledného kola dva tímy. B tím na súpiske s viacerými juniorskými reprezentantmi si vybojoval turnajové víťazstvo, ale o celkovom majstrovi sa rozhodovalo až v poslednom zápase. Nitriansky tím dokázal poraziť svojho súpera pomerom 3:0 a tešil sa zo zisku titulu. Strelecky sa najviac darilo Tamare Milkovičovej (14 košov) a Borisovi Grolmusovi (13 košov).

Výsledky, tabuľky a strelci 3. kola TU

Celková tabuľka a strelci TU

Srdečne blahoželáme všetkým našim hráčom a trénerom k dosiahnutým výsledkom. Ďakujeme za podporu rodičom a fanúšikom. Veríme, že v nastolenom trende budeme pokračovať aj v nasledujúcej sezóne. Pred zaslúženým letným oddychom čakajú viacerých našich hráčov reprezentačné povinnosti. Najskôr absolvujú svoj vrchol hráči do 17 rokov, ktorých budú nasledovať ich mladší spoluhráči do 15 rokov. Medzitým sa v Nitre uskutoční už desiaty ročník Medzinárodného korfbalového víkendu, na ktorý vás pozývame.

Od Majox